(Ne)šlápni na motýla!

Akce Příroda
víkendovka
Datum
Místo PP Vypálenky
Věk 15 - 26 let
Cena 300/350 Kč
Kontaktní osoba Zuzka
+420 733 265 657
neslapninamotyla@brontosarus.cz

Co na nás čeká

Zavři oči a zkus si představit sebe za 20 let... Jak budeš vypadat a čemu se budeš věnovat? Jaké dovednosti si osvojíš, čím se budeš moct pochlubit? Jsi s tím spokojený? Říká se, že budoucnost se nedá předpovědět. Dá se ale v tom případě změnit? V něčem možná ne, ale v nečem jistě ano. A někdy i malý, takřka nepatrný počin může vyvolat změny, které nás provází celý život. Pojďme se nad tím zamyslet a třeba si to i zažít! :)

Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka, ve které se zamyslíme (nejen) nad naší budoucností a nad tím, jak ji můžeme (vědomě či nevědomě) ovlivnit. V rámci práce pak pomůžeme místní lokalitě v ochraně biodiverzity a revitalizaci krajiny v PP Vypálenky poblíž Moravského Písku. Spát budeme v Mysliveckém areálu na karimatkách ve vlastních spacácích a vařit si budeme společně výborné vegetariánské jídlo. Můžeš se těšit na smysluplnou práci, program pro odpočinek/vyblbnutí/zamyšlení a večerní kytarohraní. :)


Na akci uvítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 26 let. Cena akce je 300 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 350 Kč pro nečleny.

Dobrovolnická pomoc

Na víkendovce se budeme dobrovolnicky podílet na obnově slanisek na Jižní Moravě v rámci projektu LIFE in Salt Marshes. Jedná se o projekt pracoviště ENVIROP Masarykovy Univerzity v Brně s cílem obnovit a pečovat o řadu mokřadních luk, které jsou významnými biotopy, kde roste a žije celá řada vzácných rostlin a živočichů a hrají nezastupitelnou roli v krajině. Více o projektu si můžeš přečíst na: https://life.envirop.cz/

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Užíváme si spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat například do Krkonoš, na Šumavu, do Českého Krasu a mnoho dalších míst v Čechách, kde na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady.

Organizační tým

Těší se na tebe Iči, Matěj, Ema a Zuzka.

Kontakt

Kontaktní osoba: Zuzka
E-mail: neslapninamotyla@brontosarus.cz
Telefon: +420 733 265 657