Den pro stromy ve Starči 2

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Hruškovka ve Starči
Věk 1 - 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Matěj Vláčil
+420 602 627 348
matej.vlacil@gmail.com

Co na nás čeká

Postarej se o nově vysazenou alej! Pomoz s péčí o stromy, aby tu s námi byly mnoho let. Pojď s námi oslavit Den Země smysluplnou pomocí krajině v okolí naší obce.

 

Před třemi lety jsme na Hruškovce ve Starči vysázeli 20 hrušní. Na akci stromy zamulčujeme, opravíme kůly, uchycení stromů a ochranu proti okusu. Mulčování kompostem nebo štěpkou pomůže u stromů zadržet vodu a přežít jim suché léto a kuly a pletivo chrání stromy před okusem zvěří a před silným větrem.

 

Pokud nám zbyde čas a síla, přesuneme se později na cyklostezku směrem na Třebíč, kde zamulčujeme alej ovocných stromů

 

Přijď si s námi užít pohodové sobotní odpoledne a oslav s námi Den Země dobrovolnickou pomocí Zemi. Pojď se přidat ke spoluobčanům Starče, kterým není lhostejná krajina v okolí našich domovů a chtějí se těšit z krásné ovocné aleje, která nám každodenně zpříjemňuje pěší procházky v okolí Starče

Co, kde a jak

Sejdeme se v sobotu 20. 4. 2024 v 9:00 na Hruškovce ve Starči u Třebíče (https://mapy.cz/s/redovobapo). S sebou si vezmi pracovní oblečení, pevné boty, rýč a pracovní rukavice. Pracovat budeme na Hruškovce a možná se v průběhu odpoledne přesuneme na cyklostezku ze Starče do Třebíče (https://mapy.cz/s/pozevacoce)

Dobrovolnická pomoc

Snažíme se pečovat a budovat pestrou krajinou plnou stromů a života v okolí našich domovů. Budeme mulčovat ovocné stromy, pro což je na jaře ideální doba. Mulčováním podporujeme půdní život v okolí stromu, přerušujeme vzlínání a odpar vody z půdy, zamezujeme tomu, aby kolem stromu rostla tráva, která je pro mladé stromky v prvních letech hlavní konkurent.

Malá ochutnávka

Stromy v okolí Starče - na cyklostezce a na Hruškovce vysázeli dobrovolníci z Hnutí Brontosaurus a z klubu Hrádek za podpory Městyse Stařeč a dalších občanů městyse. O stromy se pravidelně staráme a snažíme se, aby tu s námi byly co nejdéle.

 

🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 


🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz


Akci Den pro stromy pořádá Hnutí Brontosaurus a Městys Stařeč. 

 

Organizační tým

Těší se na tebe Matěj.

Kontakt

Kontaktní osoba: Matěj Vláčil
E-mail: matej.vlacil@gmail.com
Telefon: +420 602 627 348